Başlangıç > pardus > Tux Paint’ten Çizim Yarışması

Tux Paint’ten Çizim Yarışması

TuxMath ve Tux Typing gibi Tux4Kids projesinin bir üyesi olan, ödüllü özgür çizim uygulaması Tux Paint’in geliştiricileri geçtiğimiz günlerde çocukları çok sevindirecek bir yarışmanın duyurusunu yaptı. 2011 Tux Paint Yaz Çizim Yarışması (2011 Tux Paint Summer Drawing Contest), Worldlabel.com‘un  sponsorluğunda gerçekleşiyor ve 3 ile 12 yaş arasındaki tüm çocuklara açık. Yarışmanın kazananlarıysa OLPC XO-1 bilgisayarlarından, XO-1’s “Sugar” ortamının USB üzerinden açılan sürümlerinden (Sugar-on-a-stick) veya Tux Paint tişörtlerinden alacak.

Yarışmaya katılım 12 Eylül 2011 tarihine kadar gerçekleşebilecek. Toplamda 10 kazananın olacağı yarışmanın sonuçlarıysa en geç 22 Eylül 2011’de duyurulacak.

tuxpaint

Yarışma Kuralları

 

Yarışmaya katılmaya karar verirseniz belirtilmiş kurallara uygun davranmanız kazanma şansınızı artıracaktır. İsterseniz birkaç tane olan bu kurallara kısaca göz atalım:

* Yarışma tüm Dünya’daki 3-12 yaş arası çocuklara açıktır.

* Her çocuk yalnızca bir çalışma gönderebilir.

* Çizimdeki her şey yarışmacının Tux Paint kullanarak oluşturduğu özgün çalışmalar olmalıdır. Tux Paint, Pardus depolarında bulunmaktadır. Kolayca yükleyip kullanmaya başlayabilirsiniz. Başka bir işletim sistemi kullanıyorsanız Tux Paint’in indirme sayfasına göz atabilirsiniz.

* Çalışmalar worldlabel@gmail.com e-posta adresine 12 Eylül’e kadar gönderilecektir. E-postanın konu başlığı Tux Paint olmalı ve gönderilecek e-postada ayrıca; sanatçı ismi, sanatçının yaşı, çalışmanın adı, sanatçının yaşadığı ülke ve çalışmanın PNG’ye çevrilmiş hali bulunmalıdır. Tux Paint, Pardus’ta çalışma dosyalarını ev dizininde bulunan gizli .tuxpaint dizinindeki saved içinde saklamaktadır. Bu dizine (ör: /home/kullanıcı-adı/.tuxpaint/saved/) girerek çalışmanıza ulaşabilirsiniz. Diğer işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız Tux Paint’in ilgili sayfasından yardım alabilirsiniz.

* Eserler çalışmanın kalitesine ve özgünlüğüne göre değerlendirilecek. Değerlendirmeyi ise Linda Goin, Dmitri Popov ve Sandy Cariaga gerçekleştirecek.

* Bir hikayesi olan çizimlere ekstradan puanlar verilecek.

* Tüm çalışmalar Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported ile lisanslanmış olacak ve Worldlabel.com’un günlük sayfasında sergilenecek.

tuxpaint-swan
2011 Tux Paint Yaz Çizim Yarışması, çocukların özgür yazılımlar kullanarak yeteneklerini ortaya koyabilecekleri güzel bir etkinlik. Şimdiden katılacak tüm arkadaşlarımıza başarılar dileriz. Yarışmanın ve ödüllerin detayları içinWorldlabel.com’un günlük sayfasına bakabilirsiniz. Yarışma için çalışma yaparken Tux Paint hakkında edindiğiniz bilgilerden herkesin yararlanmasını sağlamak için de Özgürlükİçin e-dergiye bir Tux Paint paket tanıtım yazısı hazırlayabilir veya Pardus Wiki’deki Tux Paint maddesine katkı verebilirsiniz.
Kategoriler:pardus Etiketler:,
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın